O mikroalgama i učinku AFA alge na Alzheimerovu bolest - dr. Gabriel Cousens

Go down

O mikroalgama i učinku AFA alge na Alzheimerovu bolest - dr. Gabriel Cousens Empty O mikroalgama i učinku AFA alge na Alzheimerovu bolest - dr. Gabriel Cousens

Пишување by Admin on Пон Апр 10, 2017 3:45 pm

O mikroalgama i učinku AFA alge na Alzheimerovu bolest - dr. Gabriel Cousens

„Mikro alge su prvi i najbolji dodatak prehrani. Osobno koristim Spirulinu devetnaest godina, a modro zelenu AFA algu (Aphanizaomenon Flos Aquae) trinaest godina.

Modrozelene alge postoje već 3,5 milijarde godina na našem planetu. One su prvobitna hrana koja sadrži najveću energiju, najveće hranidbene vrijednosti, a najmanje su iskorišteno prirodno bogatstvo.

Zajedno sa Spirulinom, svojim pacijentima često prepisujem AFA algu. Iako su česte rasprave o dobrobitima jedne alge u odnosu na drugu, nalazim da modro zelene alge, baš kao i ljekovito bilje, imaju različite energije koje drugačije djeluju na ljudski organizam. Obje alge, i Spirulina i AFA, su izvrsne. Osobno ih koristim na komplementaran (nadopunjujući) način.

AFA je ogroman izvor prane (životne energije) za duh i živčani sustav, dok je Spirulina primarno snažna prana za čitavo tijelo. AFA ima također ljekoviti učinak i na tijelo, ali ne tako snažno kao Spirulina. S druge strane, Spirulina u određenoj mjeri djeluje na duh i živčani sustav, ali ni približno tako jako kao AFA.

Općenito govoreći, njihovi nutritivni (hranidbeni) profili su otprilike slični.

Obje alge imaju hranidbene tvari punog spektra. Međutim Spirulina ima značajno veće koncentracije GLK, fikotena, proteina i beta-karotenoida. Obje sadrže preteče (prekursore) neuropeptida, ali je njihova sveukupna koncentracija daleko veća u AFA algama.

Obje alge imaju visoke koncentracije aktivnog B-12 vitamina, ali je njegova koncentracija kod AFA-e 7 puta veća nego kod Spiruline. Količina ljudski aktivnog B-12 u 1 gramu AFA alge jednaka je dnevnoj potrebi B-12 vitamina za većinu ljudi. Osobno preporučam 1,5 - 2 čajne žličice AFA-e dnevno.

Spirulina je drugi najkoncentriraniji vegeterijanski izvor B-12 na planeti.

Nema vegeterijanaca koji bi se ikada trebao brinuti, da li dobiva dovoljno B-12, ukoliko redovito uzima jednu ili obje modrozelene alge.

AFA je jedna od rijetkih algi koja se sakuplja u svom prirodnom stanju. Nekoliko sam puta posjetio Gornje Klamatsko jezero, uistinu je prekrasno. Jedno je od samo nekoliko preostalih alkalnih jezera na našoj planeti. Ima jako visoke koncentracije minerala uslijed odlaganja i taloženja vulkanskog pepela tog područja unazad 7000 godina. Jezerska voda sadrži 60 puta više hranjivih sastojaka koji su potrebni za puni potencijal AFA alge. Najveća njena vrijednost možda i nije u koncentraciji hranidbenih tvari ili čak u njenoj visokoj koncentraciji neuropeptidnih prekusora, već u njenom zapanjujuće pozitivnom učinku na živčani sustav općenito, ali i u njenom specifičnom djelovanju na hipofizu, epifizu i strukture hipotalamusa.

AFA je eliksir za duh i mozak. Prema mojem kliničkom iskustvu i prema istraživanju iz aurikularne akupunkture provedenom sa još jednim kolegom liječnikom, AFA specifično poboljšava funkcije hipotalamusa, hipofize i epifize. Ove glavne žlijezde povezane su s višim suptilnim spiritualnim centrima u mozgu.

Tijekom godina, ljudi koji uzimaju AFA-u redovito izvještavaju o sveukupnom povećanju mentalne budnosti, mentalne snage, kratkoročnog i dugoročnog pamćenja, sposobnosti rješavanja problema, kreativnosti, prisjećanja snova, poboljšanja procesa vizualizacije, te većem osjećaju dobrog stanja i usredotočenosti. Čini se da AFA aktivira funkcije mozga i duha za oko 70 – 80% kod onih koji je redovito koriste.

AFA može imati i antidepresivne, kao i druge ljekovite učinke.

Opazio sam da je osoba koja je većim dijelom svog života bila kronično depresivna, vrlo brzo izašla iz svoje depresije nakon što je započela s AFA-tretmanom.

U drugom slučaju, četverogodišnji nijemi dječak, kojemu je prethodno dijagnosticiran autizam, progovorio je nakon mjesec dana redovitog uzimanja AFA-e. Ovi jedinstveni slučajevi podržavaju moju tvrdnju da AFA ima određeni specifični učinak na metabolizam i funkcije mozga.

Zbog ovih osobina poboljšavanja moždanih funkcija, zainteresirao sam se za ispitivanje učinka AFA-e na Alzheimerovu bolest.

U preliminarnom ispitivanju, obavljenom u ''Journal of Orthomolecular Medicine'' 1985 godine, izvijestio sam o pozitivnim učincima kod dvoje pomno praćenih pacijenata. Svakome je prethodno dijagnosticirana Alzheimerova bolest u eminentnim sveučilišnim medicinskim centrima.

1. Šezdesetšestogodišnja pacijentica sa sedmogodišnjom povijesti Alzheimerove bolesti pokazala je progresivno djelomično poboljšanje tijekom 6 mjeseci, nakon čega daljnjeg poboljšanja nije bilo.

2. Drugi pacijent je bio 64-godišnji pravnik koji je tri godine bolovao od Alzheimerove bolesti i kod kojeg se bolest rapidno pogoršavala. Nakon mjesec dana uzimanja velikih doza AFA-e, činilo se da je njegov degenerativan proces zaustavljen i pacijent je u takvom stabiliziranom stanju bio tri godine, tj. sve dok njegova supruga nije otkrila da je Spirulina jeftinija od AFA-e, te mu umjesto AFA-e počela davati Spirulinu. Kada je prestao uzimati AFA-u, njegovo se stanje počelo pogoršavati. Degeneracija je ponovo bila usporena kada mu je supruga ponovo počela davati AFA-u. Ovaj nenamjeran pokus zapravo je rasvijetlio razliku u djelovanju AFA-e i Spiruline.

Ova dva slučaja ne dokazuju da AFA liječi Alzheimerovu bolest, ali sugeriraju da bi mogla privremeno zaustaviti napredovanje bolesti, djelomično je učiniti reverzibilnom ili bi čak mogla pomoći spriječiti njen nastanak.

Za donošenje bilo kakvog definitivnog stava o učinku AFA-e na Alzheimerovu bolest, neophodno je provesti opsežno istraživanje koje do sada još nije učinjeno.

Modrozelene alge su značajna životna sila na Zemlji. Alge su bile prve biljke koje su koristile sunčevo svjetlo za fotosintezu i proizvodnju svoje vlastite hrane koristeći okolinu. Tijekom 3,5 milijardi godina alge su promijenile našu planetu u životno - podržavajući sustav za složene višestanične organizme.

Spirulina i AFA predstavljaju čudesnu spregu hrane bogate životnom energijom,

koja ima snažan iscjeljujući i pomlađujući učinak na ljudsko tijelo, um i duh.“

Gabriel Cousens,

holistički liječnik i autor,

direktor Centra Tree of Life Rejuvenation, Patagonija, Arizona.
Izvor: http://kanaa.bloger.index.hr/post/o-mikroalgama-i-ucinku-afa-alge-na-alzheimerovu-bolest--dr-gabriel-cousens/22135971.aspx
Admin
Admin
Admin

Female Број на мислења : 72
Местолокација : Makedonija
Job/hobbies : konsultant za zdravje i ubavina
Registration date : 2008-01-26

http://zdravje-ubavina.mysite.com

Вратете се на почетокот Go down

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот