Aqua Source

Go down

Aqua Source Empty Aqua Source

Пишување by bube on Вто Апр 21, 2009 1:21 pm

Здрави и убави...
... со супер храната Aquasource

Оваа Аква Сорс порака нека и биде посветена на Жената, нејзиното здравје, убавина, нејзините обврски на работа, грижа за семејството ...
Жените, според нивните животни задолженија, воопшто не се “послаб пол”, туку многу посилен, зашто жените го носат најголемиот товар во современото општество, - грижа за подобар и поубав живот, - зашто жената го разубавува светот, - зашто жената е “Големата Мајка”, стожерот на семејството.
Се потрудивме со некои мали, но значајни сугестии да советуваме како жените да функционираат подобро, - дома и на работа, - како да се грижи за здравјето на своите деца и за здравјето на сопругот, а посебно како да ја сочуваат својата младост и убавина.
Што треба да се превземе?

• Да се нахранат клетките на нашиот организам со внесување минерали, витамини, аминокиселини...
• Редовно да се користат производи кои го снабдуваат женскиот организам со се што е неопходно за здравје и убавина;
• Да се земаат неопходни хранливи состојки кои помагаат за нормално функционирање на организмот за време на мензис, бременост, раѓање и доење;
• Да се води грижа за подмладување, подобра форма и долг и активен живот;
• Да се води грижа за здраво семејство, здрави и умни деца;
• Да се обезбеди финансиска сигурност и добар стандард.


Убавината на жената е дар на природата, - убавината мора да се сочува!

Тајната на здравјето и убавината треба да се бара единствено во храната. За среќа, природата ја создала супер – храната во вид на сино-зелена алга (Afazomenon flos aquae) како единствен и незаменлив производ во исхраната на човекот, односно во исхраната на жената:
На пример - хемоглобинот кај жените е понизок поради честата загуба на крв; За да се спречи анемија, поврзана со мензис, бременост и породување, препорачливо е да се користат производите на AquaSource, особено - редовно да се користи Зелена енергија (идеално избалансиран производ кој содржи AFA алга, спирулина и луцерка), којашто има моќен ефект во обновувањето на крвта. Освен тоа, Зелената енергија дејствува врз епифизата, хипофизата и ендокриниот систем, а заедно со ЕМК го снабдува човековиот организам со незаменливи состојки, кои се неопходни за синтеза на различни хормони; на тој начин се регулира месечниот циклус и се подобрува фертилноста.
Алгите имаат алкално и потсушувачко дејство, кое успешно се користи при лечење на венерични заболувања и зголемен секрет. Познато е дека женскиот полов систем е склон кон такви заболувања (во вагината постојат погодни услови за развивање на габички, кламидии и друго).
Едноврмено женскиот уретер е многу покус, а тоа предизвикува лесно распостранување на инфекциите кон мочните патишта, и, евентуално, кон бубрежниот паренхим. Кога се има предвид дека секоја инфекција е предизвикана од нарушување на имунниот систем, хранењето со алги, кои имаат голем имунно - стимулативен ефект, дејствува ефикасно при зголемен секрет, кандидоза, цисти и други воспаленија.Бременост без проблеми

Познато е дека почвата е испостена, природната средина загадена, а преработката на хранливите поизводи често ги уништува значајните состојки (ензими, витамини и минерали).
Познато е, исто така, дека во ланецот на исхраната загадувањето најмногу се концентрира во телото на човекот – поточно во организмот на сеуште неродените бебиња.
Поради ова неопходно е бремените мајки да примаат Зелена енергија: ќе го закрепнат своето здравје, ќе ја сочувуваат свежината на телото, ќе го заштитат плодот од болести, токсини, радијација...
Супер храните на AquaSource посебно се важни за време на бременоста, – како во сочувување на здравјето и младоста на идната мајка, така и за создавање на оптимални услови во изградување на организмот на детето кое ќе се роди. Во зависност од периодот на бременоста се препорачуваат определени комбинации на производи. Пред забременувањето, во тек на неколку месеци женскиот организам треба да се прочисти, да заздрави и да се подготви за периодот на бременоста. Значи, потрбни се производите од комбинацијата Лесен почеток, ЕМК и Супер Антиоксидант. Тие помагаат да се регулираат метаболитичните процеси, да се избалансира ендокриниот систем и да се намали опасноста од оштетување на јајните клетки.
(Истата комбинација му се препорачува и на идниот татко, со тоа што се додава и производот CoQ10 со хром, за да се зголемат потентноста и оплодувачките способности на спермата.)
Употребата на алги за време на бременоста е важна профилактичка мерка за да се избегнат некои типични заболувања во оваа состојба: За бремените жени кои користат алги постои помала опасност од проширени вени, пукање на кожата, паѓање на косата, кариес, проблеми со ноктите, психички проблеми и многу други здравствени проблеми кои се предизвикани од лошото хранење на клетката во човековиот организам.
Со хранењето со производите на AquaSource, жените ги сочувуваат своето здравје, младоста и убавината, па дури и по неколку раѓања остануваат здрави, а со тоа и – убави.
Самата бременост се дели на три периоди по три месеца: првиот е поврзан со органогенезата, за вториот е характеристично брзо растење на плодот, а за време на третиот се оформува бебето, а жената се подготвува за раѓање.
За време на првото тромесечје се препорачува комбинација од Зелена енергија, КолАктив и ЕМК. Комбинација од овие производи има големо антиоксидантно дејство кое го чува плодот од штетното дејство на слободните радикали и го намалува ризикот од малформации.
За време на второто томесечје, поради брзото растење на плодот, постои опасност да се создаде латентен ензимен дефицит кај мајката и да настапи клеточно гладување, како кај неа, така и кај плодот. Затоа, кон претходните производи, се препорачува во исхраната да се додадат и хранителни ензими и да се зголеми два до три пати количеството на Зелена енергија и ЕМК.
Во овој период супер антиоксидантот не е толку важен за детето, зашто органите и системите веќе му се оформени и нема опасност од оштетување, но, тоа не значи дека Супер антиоксидантот е излишен за мајката: - во нејзиниот организам, кој е во посебна состојба, се образуваат повеќе слободни радикали, и затоа е потребно косумирање на антиоксидантни производи.
Во последното томесечје на бременоста мајката и детето се подготвени за раѓање. Растењето на плодот е интензивно па поради ова се препорачува мајката да продолжи да зема големи дози Зелена енергија и ЕМК. Кон овие производи добро е да се додаде и коензимот Q10, за да заздрави и да се тонизира мускулатурата. Сето ова ги зголемува силите на идната мајка и ја исполнува со енергија за породилната дејност.
По раѓањето на бебето, особено ако мајката го дои, треба да се продолжи со комбинацијата - Зелена енергија, ЕМК и коензимот Q10. Овие производи обезбедуваат квалитетно млеко кај доилката, а доилката мајка ќе има нормална потреба за храна, така што нема да дојде до зголемување на нејзината тежина.
За секоја жена се препорачува кремот MoonRise, којшто го воспоставува хормоналниот баланс, помага при менструални нарушувања и го одложува климактериумот. Освен тоа, оваа крема е значајна во превентивата на многу заболувања: остеопороза, цисти и тумори, дисменореја, проблеми со психичката состојба, мигрена, и многу други типични женски проблеми поврзани со хормоналните особености.
Во климектериумот производите на AquaSource се неопходни за да се избегнат одредени физички и психички заболувања како што се маточните крварења на матката предизвикани од миаматозни вазли, нарушувања на калциумско – фосфорната состојба, промени, кои предизвикуваат остеопороза и психоемоционални нарушувања.
Во таа смисла алгите и есенцијалните масни киселини дејствуваат многу добро во отстранувањето на овие проблеми, зашто се богати со аминокиселини, витамини, микроелементи, невропептидни и многу други состојки кошто комплексно ја подобруваат состојбата кај жените во критичниот период.
И, во овој период треба да се користи MoonRise, зошто во време на климактериумот го витализира организмот, ги спречува топлите бранови и помага за нивно остранување, помага и за подобрување на либидото и самочувството, ја прави кожата помека и сјајна. Сите жени кои го испробале дејството на овој крем, се воскитени!Текстот е превземен од веб страницата (www. anhira. com) на Др. Петар Најденов, кој советува како да се стекне и како да се сочува виталноста кај човекот, особено кај жената.

bube

Број на мислења : 30
Местолокација : Скопје
Job/hobbies : Супер храни
Registration date : 2009-04-21

Вратете се на почетокот Go down

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот